AKTUELNO

Nemačka policija već tri dana kopa i pretražuje teren u blizini Hanovera u potrazi za telom devojčice Medlin Meken koja je nestala pre 13 godina.

Podsetimo, njoj se izgubio svaki trag kada je imala 4 godine dok je s roditeljima bila na odmoru u kući u Portugaliji 2007. godine.

Tek nedavno, pojavio se novi glavni osumnjičeni - nemački pedofil Kristijan Brukner.

Zemljište u predgrađu Hanovera sat je vremena vožnje udaljeno od Braunšvajga, a poslednja je znana adresa Kristijana Bruknera.

Foto: Tanjug AP/Martin Meissner

"Mogu potvrditi da je pretraga povezana s istragom u slučaju Medi Meken", kazala je Julija Mejer, portparolka tužilaštva koje vodi istragu o ovom slučaju.

Kako javlja Bild, istražitelji su na zemljištu pronašli skriveni podrum. Prošlog meseca, Bruknerov prijatelj tvrdio je da mu je on rekao da na jednom posedu ima podrum koji želi da obloži metalnim pločama poput Jozefa Fricla. Policija ga je sada pronašla.

Na terenu su bageri, psi i stotine policajaca, koji i dalje pretražuju područje.

Jedan od stanovnika Zelcea kazao je da nikada nije primetio da se Brukner čudno ponašao.

"Uvek je bio prijateljski nastrojen, radio je u bašti. Bio sam šokiran kad sam video njegovu fotografiju u medijima. Jedina čudna stvar dogodila se kada se selio. Poslepodne tog dana mi je rekao da seli, spakovao je stvari u mali automobil i nikada više nisam čuo za njega", kazao je Jirgen Krumstroh.

Podsetimo, policija je početkom juna objavila kako je novi osumnjičeni za nestanak devojčice 43-godišnji Nemac koji se trenutno nalazi u zatvoru zbog silovanja 72-godišnje turistkinje iz SAD, u Portugaliji. Zločin za koji je osuđen počinjen je 18 meseci pre nestanka devojčice. A Nemac je u vreme njenog nestanka živeo upravo na području gde je Medlin nestala pre 13 godina.

Kako javljaju nemački mediji, osuđivan je za višestruka silovanja i zlostavljanja dece, prvenstveno devojčica.

Foto: Tanjug AP/Martin Meissner

Medlin je nestala iz apartmana u turističkom letovalištu Praja da Luž u Algarveu, 3. maja 2007. godine dok su njeni roditelji bili s prijateljima u obližnjem restoranu. Njen nestanak pokrenuo je obimnu i vrlo skupu istragu širom Evrope. Nedavno je britanska policija objavila da je istraga koštala više od 11 miliona funti.

Iako nemačka policija kaže kako istražuje potencijalno ubistvo, britanski istražitelji ističu da slučaj i dalje vode kao istragu o nestaloj osobi zato što još nemaju definitivan dokaz o tome je li devojčica živa ili mrtva.

#Medlin Meken

#Nemačka

#Potraga

#devojčica