AKTUELNO

Nemačka policija od jutros pretražuje jedno dvorište u blizini Hanovera, grada na severu Nemačke, u potrazu za nestalom devojčicom Mdlin Meken, izvestila je kancelarija tužioca Braunšvajga, a prenosi "Juronjuz".

- Pretres je povezan sa našom istragom o slučaju nestanka Medlin Meken - saopštila je portparolka Džulija Mejer.

Podsetimo, trogodišnja Medlin Meken nestala je 3. maja 2007. godine iz apartmana u portugalskom letovalištu Praja da Luz.

- Ovo je dramatičan tok događanja. Policija u Nemačkoj jutros je počela da kopa na jednoj livadi u blizini Hanovera, gde je Kristijan Brikner živeo neko vreme - izvestio je dopisnik "Skaj Njuza".

Kancelarija javnog tužitelja i savezna policija potvrdili su lokalnim medijima da je istraga povezana sa slučajem Meken.

- Od jutros je iščupano nekoliko stabala. Tu je policija, ali i forenzičari. Za kopanje zemlje koristi se manji bager - izvestio je.

Nemačka policija nedavno je ponovno otvorila istragu o tom slučaju nakon što je identifikovan novi osumnjičeni. Reč je o 43-godišnjem Nemcu Kristijanu Brikneru, koji trenutno služi zatvorsku kazni zbog dilovanja droge i čeka presudu za silovanje 72-godišnje penzionerke.

Brikner je 2007. sa svojom maloletnom devojkom živeo u blizini apartmana odakle je devojčica oteta. Policija je došla do zaključka da je on najverojatnije povezan sa njenom otmicom, ali i ubistvom.

Naime, do novog glavnog osumnjičenog u slučaju Meken policija je došla nakon dojave o Briknerovom priznanju, prenosi "Jutarnji list".

Osumnjičeni je sa prijateljem bio na piću u jednom pubu kada je na televiziji objavljen prilog o devojčici, pa se Brikner poverio prijatelju kako ju je on oteo.

Brikner je između 2012. i 2014. u jednom stanu u Braunšvajgu i to je zadnja poznata adresa osumnjičenog pedofila. Taj grad udaljen je 55 kilometara od Hanovera.

#Medlin Meken