AKTUELNO

Damir Hadžić za kojim je za ubistvo Davorin Baltić raspisana crvena Interpolova poternica ubijen je danas u žestokom obračunu u Turskoj. Kako su Novosti ranije pisale naloge za ubistva mu je izdavao Igor Dedović sve dok nije ubijen u januaru u Atini.

Prema operativnim podacima srpskih obaveštajnih službi i policije, Damir Hadžić je bio jedan od glavnih ljudi koje je "škaljarac" Igor Dedović držao "na vezi".

Dedović je, sa svojom desnom rukom Stevanom Stamatovićem, ubijen 19. januara ove godine u prepunom restoranu u Atini. Za ovog Užičanina se govorilo da je odrađivao sve "prljave" poslove u Srbiji, posebno kada je reč o organizaciji ubistava.

U "papirima" naših istražnih organa navodi se i da Damir H. ima svoju organizovanu kriminalnu grupu i jako uporište u Užicu i zlatiborskom kraju. Dovodi se u vezu sa serijom razbojništava i pljački širom Evrope.

Na meti su bile uglavnom juvelirnice i zlatare, a veruje se da je on jedan od istaknutih pripadnika grupe "Pink panteri".I u samom Užicu, prema tvrdnjama istražnih organa, počinio je nekoliko teških krivičnih dela, posle kojih je pobegao u inostranstvo.

Tokom tog bekstva po zemljama Zapadne Evrope, činio je krađe i razbojništva. On je, inače, pre desetak godina uhapšen u Milanu gde je, kako tvrdi tamošnja policija, organizovao pljačku blindirnaog vozila za prevoz novca.

Taj pokušaj je propao, iako je on sa svojim saučesnicima bio naoružan dugim i kratkim cevima. Ubrzo se opet našao na slobodi, pa se vratio u Užice. Početkom 2012. godine na njega je pucano u kladionici u ovom gradu. Ranjen je sa tri metka, ali je uspeo da se spase.Operativna saznanja govore da sa članovima "škaljarskog klana" učestvuje i u krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike ka Zapadnoj Evropi.

"Aktivan" je bio u sukobu dva kotorska klana i policija sumnja da je po nalogu Dedovića, pored Filipa Koraća (bliskog saradnika Luke Bojovića) i Mićka V., jedini bio "sposoban" da organizuje ubistva za račun "škaljaraca".Ipak, u slučaju Baltića on je, kako se sumnja, i direktno okrvavio ruke.

U trenutku kada Kavčanin ulazi u garažu pritrčava i prvi otvara vatru iz pištolja, sa suvozačke strane. Tada prilazi muškarac sa automatom i meti puca u glavu. Gotovo svi ispaljeni meci završili su u žrtvi. Baltićeva kuma, koja je sedela na suvozačkom mestu, nije ni ogrebana

#Ubistvo