AKTUELNO

Pre nekoliko decenija svaki su se dan borili za opstanak, sada sami sebe moraju da motivišu za život.

RT je poslušao bolna sećanja dvojice Nemaca koji su bili smešteni u hraniteljsku porodicu kod poznatih pedofila od strane berlinskih vlasti.

Prošlog meseca, jeziv izveštaj sa nemačkog Univerziteta Hildeshajm otkrio je da je berlinski Senat orkestrirao plan pukotine na temelju kojeg su se ranjiva deca decenijama ostavljala pod starateljstvom poznatih pedofila.

To je bio deo jednog groznog „eksperimenta“ kontroverznog seksologa, Helmuta Kentlera, čija su izopačena učenja tvrdila da seksualni kontakt s odraslima ne šteti deci. Pedofili koji se brinu o njima samo bi “emancipovali” njihovu “seksualnost”, izjavio je Kentler više puta kroz svoje tvrdnje, u bezbroj knjiga i na TV-u.

Stekao je slavu “progresivnog vizionara” i postao miljenik levičarskih političara, uključujući gradonačelnika zapadnog Berlina, Vilija Branta, koji je kasnije postao i nemački kancelar.

Dve žrtve Kentlerovog „eksperimenta“, identifikovane kao Marko i Sven, rekli su za RT da su bili u situaciji kao da su ”bili izloženi za prodaju”.

Njihov budući hranitelj, Fric H., otkad je postao poznat u nemačkim medijima, bio je ljubazan i „pokušao nas je osvojiti“ kad su se prvi put upoznali, možda poput lovca koji ne želi da preplaši svoj plen.

Činilo se da je prijateljski raspoložen, za razliku od onoga kakav je on zapravo.

"Tada se radilo o tome da li želi da nas povede ili ne. Nisu nas pitali, jednostavno smo morali da idemo”, rekao je Marko.

Za njega je višegodišnja noćna mora počela u bolnici u kojoj je prvi put upoznao Frica, kojeg je Kentler opisao kao “stručnjaka za brigu o deci”.

"Mesec dana kasnije bio sam kod njega. Nisam ni znao da su me poslali tamo”, otkrio je.

Dečaci takođe nisu znali da je taj čovek zapravo osuđeni pedofil koji je sam živeo u Zapadnom Berlinu. Njegova kaznena evidencija nije sprečila gradske organe za dobrobit mladih da stave ranjivu decu pod njegovo starateljstvo u više navrata, između ranih 1970.-ih i 2003.

Fricove žrtve, neke od šest ili sedam godina, pretrpele su neizrecive strahote. Nekoliko ih je seksualno zlostavljano i silovano, a jedan dečak sa invaliditetom umro je pod njegovim starateljstvom.

I Marko i Sven rekli su da je život s pedofilom “svakodnevna bitka za preživljavanje”. “Totalni psihopata” bi zlobno iskoristio naše najveće strahove kako bi ih naterao na “stvari koje inače ne bismo radili”.

Bilo je: “Ako to ne učinite, vratićete se u sirotište” ili: “Ako ne učinite ono što želim, ponovo možete jesti smeće iz kante”.

Žrtvama je rečeno da u zlostavljanju nema ništa kazneno jer je “on naš otac, a mi smo bili mladi”. Vikanje i udaranje bili su deo dečakovih svakodnevica, što je ponekad podsećalo na prakse ugnjetavajućeg kulta.

“Uvek je govorio da on nije tukao nas nego đavola koji je bio u nama”, rekao je Marko dodajući da ih je fizičko nasilje još jače povezalo sa zlostavljačem.

Obojica su se složila da “što je lošiji tretman, to ste više osećali da vam je ta osoba važna”; rečeno je da se taktika iz udžbenika totalitarnih sekti primenila nad njima.

Marko i Sven proveli su godine u potpunoj izolaciji. Fric im nije pružio odgovarajuće obrazovanje jer bi tako izgubio status staratelja; takođe im je onemogućio sticanje osnovnih socijalnih veština poput plaćanja računa ili najma stana. Ali postoji nešto još strašnije što je “zakopano duboko u našoj podsvesti”, kažu oni.

Svaki dan se borite sa sobom i morate se motivisati na to da želite da živite dalje. Kad uveče ležite u krevetu i preplave vas ova sećanja i osećaji, ponekad ne želite živeti.

“Naši životi su uništeni, mi ne možemo raditi i postali smo svesni da smo samo šaka jadnika”, rekao je Marko, a Sven je gorko dodao: “Bio sam i proizvod sam zlostavljača dece”.

Dvojica muškaraca smatraju odgovornim one za koje kažu da su učestvovali u uništavanju njihovih života, posebno čelne ljude berlinskog Senata. Ali oni sada vode tešku bitku. Senat je pokušao da im ponudi odštetu od 10.000 evra i izgleda da Senat nema volje da sprovede ikakve druge aktivnosti.

Obe žrtve su sumnjičave prema zloglasnom izveštaju Univerziteta u Hildeshaimu. Njihove stručnjake odobrio je sam Senat, što izgleda kao da “razbojnik istražuje vlastitu pljačku”, rekao je Sven.

Sven insistira na tome da se pokrene dublja istraga jednog od najvećih zločina u post-ratnom vremenu koji se dogodio u Berlinu.

#Nemačka

#eksperiment

#pedofili

#vaspitanje