AKTUELNO

Američka administracija je odustala od uvođenja mera kojima bi se zabranio boravak u SAD stranim studentima koji pohađaju samo onlajn nastavu, saopštila je Alison Barou, sudija federalnog suda u Bostonu, prenosi CNN.

-Američka administracija je odlučila da odustane od svoje direktive izdate 6. jula i da održi status quo odluke koja je na snazi od 9. marta 2020. godine, a kojom se stranim studentima dozovoljava da nastavu prate onlajn i da borave u SAD - saopštila je sudija Barou, prenosi Boston Herald. 

Administracija u Vašingtonu je promenila stav o ovom pitanju samo nedelju dana nakon što je imigraciona služba objavila da će studenti koji zbog epidemije korona virusa na svojim univerzitetima pohađaju samo onlajn nastavu, morati ili da napuste teritoriju SAD ili da promene fakultete.

Dobro upućen izvor CNN iz zapadnog krila Bele kuće tvrdi da je direktiva o uvođenju restriktivnog viznog režima za strane studente naišla na otpor kod najbliših saradnika predsednika Trampa jer je "loše osmišljena i formulisana". 

Odluku da se nastava izvodi bez fizičkog prisustva profesora i studenata donele su i najuglednije obrazovne institucije poput Harvarda i MIT, ali današnja odluka federalnog suda u Bostonu donela je olakšanje za više od miliona stranih studenata koji se školuju širom SAD.

#SAD

#Studenti

#administracija