AKTUELNO

Predsednički kandidat Demokratske stranke Džo Bajden najavio je u Delaveru svoj plan vredan dve bilijarde dolara (2 hiljade milijardi) za investiranje u proizvodnju čistih energenata i obustavljanje emisije štetnih gasova iz američkih elektrana do 2035. godine, izvestio je AP.

Bajden je ocenio da je potrebno preduzeti odlučnu i "dramatičnu" akciju kako bi se sprečile klimatske promene i oživela nacionalna ekonomija. Govoreći nedaleko od svoje kuće u gradu Vilmingtonu u državi Delaver, Bajden je odbacio argumente predsednika Trampa i njegovih saboraca iz Republikanske stranke da će predlog demokrata da se ulaže u čiste izvore energije rezulturati gubitkom radnih mesta. 

Bajden je ocenio da se Trampovi pogledi na klimatske promene svode na konstataciju da "to ne postoji". 

Bajden je naročito istakao značaj obnavaljanja američke infrastrukture čime bi se poboljšala energetska efikasnost stanovanja i boravka u zatvorenom prostoru, unapredila proizvodnja i omasovila upotreba električnih automobila. 

Bajden je ocenio da su Trampova obećanja o obnavljanju infrastrukture aktuelna samo kada je predsedniku potrebno da pažnju javnosti preusmeri sa nekog drugog problema. 

-Tramp je samo obećavao, ali nikada nije ispunio obećanje. Nije čak ni pokušao da ga ispuni - zaključio je Bajden.

#Džo Bajden

#ekologija