AKTUELNO

Dmitrij Medvedev, Iider Jedinstvene Rusije, vladajuće stranke u Rusiji, izjavio je danas da Svetska zdravstvena organizacija (SZO) u ovom trenutku mora da nastavi sa radom, a da će unapređenje njenog funkcionisanja predstavljati zadatak za period posle pandemije korona virusa.

"Na žalost, ta organizacija je takođe bila na udaru tokom perioda pandemije, budući da se oko nje razvila čitava politička kampanja, što je, po mom mišljenju, potpuno pogrešno, jer se protiv pandemije moramo boriti zajednički", rekao je Medvedev na jednom višestranačkom okruglom stolu u Rusiji o bezbednosnoj saradnji za vreme pandemije.

Kasnije će biti moguće sagledati koliko dobro SZO funkcioniše, dodao je Medvedev, a prenosi Tass.

On je napomenuo da je pogrešno svaljivati svu krivicu za pandemiju na SZO i remetiti njen rad, jer o tom slučaju međunarodna zajednica neće imati međunarodni forum za saradnju na planu zdravstvene zaštite.

"Sve zemlje bi trebalo da se pridržavaju međunarodnih akata, uključujući Konvenciju o zabrani razvoja, proizvodnje i gomilanja bakteriološkog (biološkog) i hemijskog oružja, i da sarađuju u cilju jačanja pravnog osnova te konvencije", dodao je Medvedev.

#Dimitrij Medvedev