AKTUELNO

Najmanje tri osobe i sva četiri napadača poginuli su prilikom napada na zgradu berze u pakistanskom gradu Karači, za koji je odgovornost preuzela Oslobodilačka armija Balučistana, saopštila je policija.

Napadači su prvo bacili granatu, a zatim otvorili vatru na punkt obezbeđenja ispred zgrade i ubili dva čuvara i policajca. Kako navodi AP, specijalci su brzo opkoliki zgradu i ubili napadače.

Policija je saopštila da su posle napada kod ubijenih militanata pronađene zalihe hrane, što govori o tome da su planirali dugu opsadu.

Foto: Tanjug/Fareed Khan

Zgrada berze nalazi se u dobro obezbeđenoj finansijskoj zoni u kojoj su i sedišta mnogih privatnih banaka, kao i Državne banke Pakistana.

Oslobodilačka armija Balučistana je medijima prosledila fotografiju četiri teško naoružana muškarca u maskirnim uniformama, navodeći da su u pitanju militanti koji su napali zgradu Berze

Foto: Tanjug/Fareed Khan

Ta organizacija već godinama ratuje na tom području, zahtevajući nezavisost pakistanske jugozapadne provincije Balučistan, bogate gasom.

Foto: Tanjug/Fareed Khan

Balučistan se graniči s provincijom Sind, u kojoj je Karači glavni grad. Ta grupa je protieklih godina izvela niz napada u Karačiju, među kojima i onaj na kineski konzulat u novembru 2018. godine u kojem su poginule dve osobe.

#Karači

#Napad

#Pakistan