AKTUELNO

Predsednik SAD Donald Tramp demantovao je danas tvrdnje lista "Njujork tajms" prema kojima je bio obavešten o nagradama koje je Rusija navodno raspisala za ubistva američkih vojnika u Avganistanu ali, i pored takvih saznanja, ni na koji način nije odgovorio Moskvi.

Navode da je Tramp imao obaveštajna saznanja o tome juče je porekla i Bela kuća, a direktor nacionalne obaveštajne službe takođe je rekao da takvo obaveštenje nisu dobili ni Tramp ni potpredsednik SAD Majk Pens.

U objavi na "Tviteru", Tramp je istakao da, sem njega i Pensa, o tome nije bio obavešten ni njegov šef kabineta Mark Medouz, i pozvao "Njujork tajms" da otkrije svoj za sada anonimni izvor, navodi Rojters.

Ne propuštajući priliku da njujorški dnevnik označi kao izvor lažnih vesti, Tramp je dodao da broj napada na američke trupe u Avganstanu nije veliki.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije odbacilo je tvrdnje "Njujork tajmsa", prema kojima su američke obaveštajne službe došle do zaključka da je jedna ruska vojnoobaveštajna jedinica koja je navodno povezana sa pokušajima atentata na tlu Evrope prošle godine ponudila novčane nagrade za uspešne napade na američke vojnike ili trupe vojne koalicije koju u Avganistanu predvode SAD.

Prema izveštaju lista, do nagrada na taj način su došli pripadnici militantnih organizacija u Avganistanu, odnosno sa njima povezani pojedinci.

#tramp