AKTUELNO

Predsednik Rumunije Klaus Johanis rekao je da je 15. maj administrativni datum za ukidanje vanrednog stanja u zemlji proglašenog zbog korona virusa, ali da to ne znači da je epidemija gotova.

"Verovatno ste videli današnje podatke, da imamo više od 300 novih slučajeva i zato želim da vam skrenem pažnju na nešto što smo otkrili. Na žalost, epidemija je među nama i dalje. Nije gotovo. Moramo da budemo veoma oprezni kako ne bismo imali eksploziju novih slučajeva nakon što ćemo moći da se krećemo slobodnije", rekao je Johanis i dodao da se treba držati jednostavnih pravila - držati socijalnu distancu, nositi masku, prati ruke često, voditi računa o sebi i o onima s kojima smo u kontaktu. 

Svi podaci koje imamo ne pokazuju da će epidemija nestati uksoro, naglasio je Johanis, navodi agencija ROM. 

"Dragi Rumuni, budite veoma, veoma pažljivi tako da ne ugorzimo ono što smo do sada postigli tokom protekla dva meseca. Znam da je svakome od vas život pod vanrednim uslovima bio komplikovan," rekao je predsednik. 

U Rumuniji je u poslednja 24 sata registrovano novih 320 zaraženih, a preminulo je šest osoba. Ukupno je zaraženo više od 15.000, a preminulo je 929 osoba. 

#Rumunija

#pandemija

#vanredno stanje

<
'