AKTUELNO

U napadu u blizini britanskog parlamenta i na Vestminsterskom mostu u centru Londona, ubijeno je pet osoba, a 40 je ranjeno, saopštili su zvaničnici.

Britanska policije sprovela je raciju u jednoj kući u Birmingemu u vezi sa napadom u Londonu, javlja Skaj Njuz.Policija je blokirala prilaze kući u ulici Haglei Road u tom mestu. Zatvoreno je pet glavnih prilaza i nekoliko drugih ruta u blizini kuće.Policija nije potvrdila ove navode, navodeći da iz operativnih razloga o tome ne mogu da govore. RT javlja da je uhapšeno sedam osoba.

Kako je saopštilo britansko Ministarstvo odbrane, najverovatnije je reč o islamskom terorizmu.

Napad se dogodio juče nešto pre 15 sati po lokalnom vremenu, a među ubijenima je i jedan policajac, piše BBC.

Policija nije navela ime napadača, međutim šef službe za borbu protiv terorizma Mark Rouli kazao je da policija zna ko je on, kao i da je napad izveo podstaknut "međunarodnim i sa islamom povezanim terorizmom".

Foto: Tanjug

Napadač je kolima uleteo u gomilu ljudi, a zatim pobegao ka britanskom parlamentu sa nožem u rukama. Tu se sukobio sa policijom i ubio jednog policajca koji nije bio naoružan.

Naoružani službenici su na licu mesta upucali napadača. Prvobitno, mediji su objavili da su četiri osobe ubijene, međutim jedna žena je preminula u Sent Tomas bolnici, od posledica ranjavanja.

Nakon napada u medijima i na društvenim mrežama je objavljeno ime muškarca za kojeg se veruje da je izveo napad u Londonu. Navodno se radi o propovedniku iz Heknija koji je bio poznat po širenju mržnje, a njegovo puno ime je Abu Izadin Trevor Bruks, piše portal Index.hr.

Foto: Tanjug

Ipak, producent televizijske kuće ABC izjavio je da je već razgovarao s Izadinovim advokatom, koji mu je navodno potvrdio da je "Izadin jo? u zatvoru pa zato nije mogao biti napadae".

Izadin je navodno vea dugo poznat vlastima zbog povezanosti s terorizmom.

#London

#Smrt

#žrtve

'