AKTUELNO

Zvaničnici Njujorka saopštili su da će možda početi privremeno da sahranjuju žrtve korona virusa u parkovima jer su gradska mrtvačnice skoro pune.

Šef Zdravstvenog komiteta rekao je da se mrtvačnice suočavaju sa situacijom kao posle napada 11. septembra 2001. godine, prenosi Skaj njuz.

- Kopaće se za 10 kovčega u redu. Biće to urađeno na dostojanstven, uredan način i privremeno, ali biće to teško za Njujorčane - naveo je Mark Levin na Tviteru.

Foto: Tanjug AP/Mary Altaffer

Bolničke mrtvačnice, u koje obično staje 15 tela, su pune, tako da je 80 hladnjača poslato u bolnice, ali su i one skoro popunile kapacitete.

Kapele su takođe prepune, a gradska groblja ne mogu da organizuju sahrane tolikom brzinom.

- Cilj je izbeći scene iz Italije, gde je vojska bila primorana da skuplja i odvozi tela iz crkvi, čak i sa ulica - naveo je on.

Iako je to, zasad, samo plan, Levin je naveo da bi uskoro moglo zaista i da se dogogodi kada Njujorku uđe u, kako se očekuje, najgoru nedelju epidemije.

Da podsetimo, Njujork se smatra epicentrom epidemije u SAD. Ukupno je u toj zemlji zaraženo preko 356.000 ljudi, a broj mrtvih danas je prešao 10.000.

#Njujork

#Smrt

#koronavirus

'