AKTUELNO

Kako navodi "San", svim putnicima je rečeno da ostanu na plovilu, pošto je osoblju naređeno da se hitno vrati sa ekskurzije zbog "sigurnosnog problema"

Kruzer sa 2.000 putnika stavljen je pod karantin nedaleko od obale Grčke, jer je turista koji je prošle nedelje boravio na brodu zaražen korona virusom, prenose svetski mediji.

Kako se navodi, svim putnicima je rečeno da ostanu na plovilu, pošto je osoblju naređeno da se hitno vrati sa ekskurzije zbog "sigurnosnog problema". Zaraženi muškarac je Austrijanac, koji je 28. februara sišao sa kruzera u Đenovi i trenutno je u Austriji.

- Upravo sam saznao i želeo sam da vam to direktno saopštim da su nas kontaktirale austrijske vlasti koje su nas obavestile da je kod jednog od putnika dijagnostifikovan koronavirus.

Da budem jasan, ta osoba se ne nalazi na brodu. Svi putnici i članovi posade moraju da ostanu na brodu dok se situacija ne raščisti situacija - stoji u pismu kapetana Pijetra Espozita.

Espozito je kazao da je situacija pod kontrolom.

Karantin na kruzeru "Diamond princess"

- Molim vas da shvatite da nema razloga za brigu. Nema indikacija koje bi ukazale na to da je virus na kruzeru, i da nema slučajeva korona virusa ovom kruzer - dodaje se u pismu.

Da podsetimo, svi članovi posade kruzera "Diamond princess", koji je bio u karantinu u japanskoj luci Jokohama iskrcali su se pre nekoliko dana, saopštio je japanski ministar zdravlja Kacunobu Kato. Na brodu je bilo oko 3.700 putnika i članova posade iz 50 zemalja, od kojih je 705 zaraženo korona virusom, a sedam ih je umrlo.

#Karantin

#Kruzer

#Virus

'