AKTUELNO

Amerikanac koji je nakon boravka u Kini stavljen u karantin, nije prestajao da kašlje tokom tokom televizijskog intervjua.

Frenk Vucinski živi u Kini više od 15 godina, a on i njegova supruga, koja je kineska državljanka, živeli su i radili u Guangdžou.

Tako je bilo sve dok se pre tri meseca nisu preselili u Vuhan kako bi se brinuli o ocu njegove žene nakon što joj je preminula majka. Otac je na kraju umro od koronavirusa.

Foto: Printscreen YouTube/ Pete Buttigieg 2020 Supporter

Vucinski je u gostovanju na Foks njuzu rekao da su američke službe razdvojile njega i ćerku pri dolasku u američku vojnu bazu Miramar u Južnoj Kaliforniji.

- Nakon nekoliko dana Anabel se samo nakašljala pred osobljem. Predložili su nam da odemo do lekara, a tamo su nam rekli da moramo da se vratimo u izolaciju u dečjoj bolnici - kaže Vucinski.

Dodao je da je takva situacija trajala tri dana, a svi testovi su na kraju bili negativni.

Tvrdi da kašlje zbog nervoze

Međutim, Vucinski je u jednom trenutku počeo da kašlje. Rekao je da je to od nervoze.

- Rekli su mi da sam dobro. Dva puta sam testiran i rezultat je oba puta bio negativan. Ovaj kašalj je verovatno samo nervoza - rekao je Vucinski.

- Virus je zarazan, ali stopa smrtnosti je prilično niska. Ipak, razumem strah - rekao je uz kašalj nakon kojeg je uzeo bočicu s vodom svoje ćerke i otpio gutljaj. Ona je pila odmah posle njega.

Rekao je da sa ćerkom ide na dalje preglede kako bi se sa sigurnošću utvrdilo da će ostati zdravi.

#Amerika

#Kašalj

#Kina

#koronavirus

'