AKTUELNO

Nemačko federalno tužilaštvo sumnja da je pucnjava u dva nargila bara u gradu Hanau kada je ubijeno devet osoba povezano sa terorizmom, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova pokrajine Hesen Peter Bojt.

Prema njegovim rečima, tužioci tretiraju napad kao akt domaćeg terorizma, prenosi AP. Osumnjičeni koga "Bild" identifikuje kao Tobijas R, čija prva fotografija je objavljena u medijima, nije bio poznat ni kao ksenofob niti je bio policiji interesantan.

- Ovo je napad na naše slobodno i miroljubivo društvo - rekao je Bojt.Osumnjičeni (41) je pronađen mrtav u svojoj kući a pored njega ležalo je telo njegove majke (72), rekao je on.

Kako je dodao, proverava se da li je osumnjičeni imao svoj sajt. On je ostavio oproštajno pismo u kojem izražava ekstremno desničarske poglede.Veruje se da su žrtve turske nacionalnosti.

-Prema prvim informacijama, bio je to napad sa rasističkim motivom, ali moramo da sačekamo zvanično saopštenje - rekao je šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu za televiziju TRT.

"Bild" prenosi da su nastradali kurdskog porekla.Nemačka kancelarka Angela Merkel otkazala je planiranu posetu univerzitetu u Haleu. Njen portparol Štefan Zajbert rekao je da je ona stalno u toku sa istragom u Hanauu.

#Nemačka

#Terorizam

'