AKTUELNO

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) razrađuje master plan kojim bi se koordinisala klinička istraživanja koronavirusa, izjavio je danas generalni direktor te organizacije Tedros Adhanon Gebrejesus.lečenje

On je novinarima po okončanju dvodnevnog skupa u Ženevi rekao da su u toku sastanci istraživačkih grupa sa vodećim istraživačima, kako bi se odmah započelo sa radom na rešavanju najtežih pitanja, prenosi Tas.

"Neki od tih problema podrazumevaju jednostavnu dijagnostiku, najbolji pristup prevenciji infekcije, potencijalne terapije koje bi mogle da se koriste za lečenje pacijenata", rekao je Tedros.

Foto: Tanjug AP/Salvatore Di Nolfi/Keystone

On je naveo i da je SZO poslala maske, rukavice i medicinske uniforme u 18 zemalja radi zaštite zdravstvenih radnika od koronavirusa.

"Nastavljamo da podržavamo države alatima i opremom koji su im potrebni radi dijagnostike, ali i zaštite zdravstvenih radnika. Dostavljali smo dijagnostičke setove laboratorijama širom sveta i nastavićemo tako. Takođe, slali smo zalihe maski, rukavica, haljina, opremu za zaštitu zdravstvenih radnika na liniji fronta", rekao je generalni direktor SZO.

#Tedros Adanom Gebrejesus

#koronavirus

#svetska zdravstvena organizacija

'