AKTUELNO

Jedan otac iz Moskve kojem je dijagnostikovan rak mozga u terminalnoj fazi ubio je svog maloletnog sina jer je smatrao da njegova žena neće moći sama da podiže dečaka kad on umre.

Oleg Dračev (40) takođe je pokušao da ubije i svoju suprugu, ali je ona uspela da ga zaključa u kupatilu i pozove policiju. On je uhapšen zbog ubistva svog 13-godišnjeg sina Ilje, kojem je zabio nož u grudi dok je dečak spavao u porodičnoj kući, nekoliko dana nakon što je Olegu dijagnostikovan rak mozga.

Komšije i rođaci su ih znali kao srećnu porodicu. Oleg je radio kao inženjer za dizajn i svo slobodno vreme je provodio sa sinom. Išli su na planinarenje i plivanje, zajedno su napravili kućicu za psa. 

Oleg je policiji rekao da se plašio da nakon njegove smrti neće biti nikog da zauzme njegovo mesto u odgoju dečaka.

On je takođe naveo da nije uviđao kako bi njegova žena otplaćivala hipoteku na kuću i podizala Ilju. Stoga je nožem ubio svog sina na spavanju kad mu je supruga otišla na posao.  Kako se niko nije javljao na telefon dok je ona zvala s posla, požurila je kući, razbila prozor i zatekla mrtvog sina u krevetu. Oleg je potom i nju napao nožem, ali se ona odbranila i zaključala ga u kupatilu.

- Ne možete ni zamisliti koliko je on voleo svog sina. Nikad ga nije kažnjavao. Ali, poludeo je nakon dijagnoze raka - ispričala je Olegova majka.

Komšija Viktor Frolov rekao je da ga je probudila njegova sestra koja je čula užasni zvukove, koji su zvučali poput klanja svinje. On je istakao da je Oleg svega nekoliko dana ranije saznao da ima rak u terminalnoj fazi i da je kod lekara otišao zbog glavobolja, konfuzije i drugih simptoma. Porodica Dračev se doselila u njegov kraj prošlog leta.

Oleg Dračev je trenutno na ispitivanju u obezbeđenoj psihijatrijskoj bolnici u Moskvi.

#Ubistvo

'