AKTUELNO

Slučaj Lori Valov, majke iz Ajdaha, već mesecima nije urodio smislenim odgovorima. Naime, njenu decu, 7-godišnjeg Džošuu Valova i 17-godišnju Tili Rian niko nije video još od septembra 2019. godine. Ona je sad locirana na Havajima, u društvu svog novog supruga, a njenog bivšeg supruga ubio je njen brat koji je u međuvremenu takođe preminuo.

Havajska policija na ostrvu je Kauaiu u subotu zaustavila vozilo u kojem su bili Lori Valov i njen novi suprug Čad Dejbel. Pretražili su i njih i vozilo, ali nisu našli ušli u trag njenoj nestaloj deci.

Policija u Ajdahu kaže da ne postoje dokazi da li su njena deca ikad stigla na Havaje. Nakon što su ih pretražili, havajska policija Valov je predala sudski nalog na osnovu kojeg Odeljenje za zdravstvo Ajdaha od nje traži da im preda decu ili snosi pravne posledice, piše ABC njuz.

Uprkos svemu, ni Lori Valov ni njenog supruga policija nije mogla da uhapsi.

Ubistvo i još jedna nerazjašnjena smrt

Inače, ovaj vrlo zapetljan slučaj prepun nepoznanica započeo je još u julu prošle godine. Tada je Čarlsa Valova, bivšeg supruga Lori Valov, ubio njen brat, Aleks Koks. Koks je rekao da je Čarlsa ubio u samoobrani, no istraga tog slučaja traje i dalje.

U decembru 2019. preminuo je i sam Aleks Koks pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima. Naime, rezultati njegovog toksikološkog nalaza još se uvek čekaju.

Mesec dana nakon smrti supruga, Lori Valov se iz Feniksa preselila u istočni Ajdaho sa svojom decom. Šira rodbina je tada počela da se brine jer su kontakti s njenom decom bili sve slabiji, a onda i potpuno prestali. Decu niko nije video još od novembra, a Valov nikad nije prijavila njihov nestanak.

Umrla je i bivša žena Lorinog novog supruga

Ako ste mislili da ne može biti zamršenije - 19. oktobra prirodnom je smrću umrla supruga Čeda Dejbela, novog Lorinog supruga. Dve nedelje kasnije oni su se venčali.

U novembru ih je oboje posetila policija koja je reagovala na dojave rodbine koja nije mogla da ostvari kontakt s decom. Oni su im rekli da deca žive sa rodbinom u Arizoni. Kratkom proverom utvrđeno je da to nije istina.

Tada je započela i istraga smrti Tani Dejbel, bivše supruge Čeda Dejbela. Sud je u decembru 2019. naložio ekshumaciju njenog tela, a u Čedovoj je kući policija pronašla i zaplenila 43 uređaja, uglavnom telefona i računara.Rezultati autopsije tela Tami Dejbel još nisu stigli, a policija Čeda trenutno traži jer se sumnja da je uključen u smrt svoje supruge i nestanak dece Lori Valov.

Deda i baka nude nagradu za informacije o nestaloj deci

Lari i Kej Vudkok, deda i baka nestale dece, ponudili su 20 hiljada američkih dolara osobi koja ima informacije o njihovim unucima. Oni su uvereni da je Čarls Valov ubijen i da Lori pripada verskom kultu. Takođe, kažu da je Čarls bio u strahu za svoj život nakon što je u februaru 2019. podneo zahtev za razvod.

On je u zahtevu naveo da je Lori uverena da ju je Bog poslao kako bi radila na dolasku Isusa Hrista u julu 2020. godine.S druge strane, Dejbel u svoje je blogu pisao da je imao iskustva na rubu smrti što mu je omogućilo da vidi budućnost. Takođe, napisao je nekoliko knjiga o apokalipsi temeljenoj na učenjima Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana.

#Amerika

#deca

#polciija

'