AKTUELNO

Ljudski ostaci, uključujući odsečenu glavu, pronađeni su u izgorelom automobilu u Dablinu, nakon što su odsečeni udovi otkriveni u sportskoj torbi, usled strahovanja da je nestao tinejdžer, koji je ubijen zbog svađe oko droge.

Ljudski ostaci pronađeni su danas u izgorelom automobilu u Dablinu, manje od 48 sati nakon što su otkriveni rastavljeni udovi u sportskoj torbi u blizini.

Irska policija danas je pronašla ostatke tela - za koje se veruje da uključuju i glavu - nakon što su vatrogasci u ranim jutarnjim satima ugasili zapaljeno vozilo u severnom Dablinu.

Detektivi sumnjaju da su dva otkrića za tri dana povezana međusobno i strahuju da su delovi tela ostaci nestalog 17-godišnjaka. Postoji bojazan da je tinejdžer ubijen u svađi između bandi oko droge i veruje se da mu je još ranije pretila smrt. 

Vatrogasci su danas oko 13.30 sati pronašli zapaljeni automobil u Dramkondriju, na manje od osam milja od mesta gde su u ponedeljak uveče pronađene noge i ruke.Žrtva još nije imenovana, a policija kaže da će možda trebati neko vreme da se izvrši analiza posmrtnih ostataka. Međutim, sumnjaju da bi danas otkriveni ostaci mogli biti ostaci tela iste osobe, prenosi "Irish Times".

Policija je tražila ostatak tela od kada je grupa tinejdžera pronašla odsečene udove u sportskoj torbi u Kuloku u ponedeljak uveče. Smatra se da je slučaj povezan sa svađom između rivalskih bandi u gradu na istočnoj obali Irske.

Prema irskom "Independentu", žrtva je pre nekoliko nedelja proslavila svoj 18. rođendan i snažno je bila uključena u rat bandi. 

Smatra se da je sportska torba sa udovima izbačena iz automobila i možda ostavljena kao simbolično upozorenje bandi. Svedoci su rekli da je automobil proleteo "nepromišljeno" i "brzo pored imanja".

Ruke žrtve su očigledno osakaćene u mogućem pokušaju da ometaju analizu otisaka prstiju. Detektivi veruju da je stariji član u jednoj od bandi možda naredio ubistvo tinejdžera.

Izvori su tu borbu opisali kao „najnasilniju i najbrutalniju koju je ova država ikada videla“.

Policija je otvorila istragu u vezi sa osvetom nakon što je pregledala listu nestalih i pozvala zabrinute ljude, prijatelje i rođake da stupe u kontakt sa njima.

Parlamentarni zastupnik Dablina Paskal Donohoe rekao je da organizovani kriminal donosi "talas terora" u određenim delovima njegove izborne jedinice.

- Želim da priznam da u svojoj izbornoj jedinici imam iskustva sa talasom terora, talasom straha koji organizovani kriminal može da donese - rekao je.

Pozdravljajući napore svoje stranke da se uhvati u koštac sa problemom u vladi, rekao je da će se jačim regrutovanjem policije i „ulaganjem u zajednicu“ pozabaviti sa ovom „vrstom terora“.Zamenica lidera stranke "Fianna Fail" (Republikanska stranka) Dara Kaleari opisala je to kao masovnu ljudsku tragediju.

- Tačno je reći da ovo nije samo jedno područje - dodala je ona.

- Kada smanjite ulaganja u programe poput projekta obnove grada, ljudima oduzimate mogućnosti i šansu.

- Jedinice Garde širom zemlje reći će vam da nemaju dovoljno ljudstva.

O poslednjem nalazu obavešteni su Tehnički biro Garde, kancelarija državnog patologa i mrtvozornik.Policija je saopštila da je zatražila pomoć "Forensic Science Ireland".

#Italija

#Ubistvo

#Zločin

'