AKTUELNO

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev raspustio je Vladu posle obraćanja predsednika te zemlje Vladimira Putina.

Medvedev je to saopštio nakon sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom koji mu se zahvalio na radu.

- Želim da vam se zahvalim na svemu što je urađeno u ovom stadijumu našeg zajedničkog rada, želim da izrazim zadovoljstvo postignutim rezultatima - rekao je Putin na sastanku sa kabinetom ministara.

Istovremeno, Putin je objavio nameru da u Savetu za bezbednost postavi novu funkciju, zamenika predsednika, i da želi da Medvedeva imenuje na to mesto.

- Smatram da je to moguće i to ću učiniti u narednim danima. Uvešću funkciju zamenika šefa Saveta bezbednosti. Kao što je poznato, predsednik Rusije je šef Saveta bezbednosti. Dmitrij je uvek delio ove probleme. Sa stanovišta unapređenja naše odbrambene sposobnosti i bezbednosti, verujem da je to moguće i zamolio sam ga da ubuduće rešava takva pitanja - rekao je Putin.

Foto: Tanjug AP

- U skladu sa članom 117 Ustava Rusije aktuelna Vlada podnosi ostavku - rekao je Medvedev i objasnio da je odluka povezana sa izmenama Ustava.

- Mi kao vlada Ruske Federacije moramo da pružimo predsedniku naše zemlje mogućnost da donese sve potrebne odluke za to - dodao je Medvedev.

Prihvativši ostavku, Putin je naložio ministrima da funkcionišu kao privremena vlada dok se nova ne formira.

Foto: Tanjug AP/Shamil Zhumatov

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin predložio je danas izmenu ruskog ustava koja bi donela povećanje ovlašćenja parlamenta i vlade.

#Dimitrij Medvedev

#Rusija

'