AKTUELNO

Na snimku sigurnosne kamere iz Rio de Žaneira vidi se kako dečak leži na ulici, a onda na scenu stupa heroj iz komšiluka.

Mladić iz Brazila proslavio se herojizmom i požrtvovanošću kada je golim rukama ušao u “klindž” sa pomahnitalim pitbulom i spasao dete.

Na snimku sigurnosne kamere iz Rio de Žaneira vidi se kako dečak leži na ulici, dok žena koja ga je čuvala bespomoćno pokušava da odvoji psa od njega. U tom trenutku dotrčava Patrik Do Seu (20), koji je i sam roditelj, hvata se u koštac sa životinjom i uspeva da odvuče dečaka na krov obližih kola.

Oboje su izujedani i morali su da idu na zašivanje posle borbe, dok je dete u jednom trenutku pas zgrabio za glavu. Kad je otrgao dečaka o odneo ga do kola kaže da se i sam popeo na krov, gde su sa povredama ruku i nogu čekali pola sata da im neko pomogne.

- Zamislio sam moju ćerku na zemlji. Ona ima samo dve godine, ali su slične visine. Zubi pitbula bili su u vratu dečaka kada sam ih odvajao. Ne smatram sebe herojem, daleko od toga – rekao je Patrik.

Dadilja sa snimka rekla je medijima da se pitbul pojavio niotkud i pomahnitao kada je video grupu dece koja se igrala.

U međuvremenu je pokrenuta akcija na internetu kako bi Patriku kupili novi telefon, jer se stari razbio u žaru borbe. Mladić je inače nezaposlen već pet meseci

#Dečak

#Napad

#Pitbul

'