AKTUELNO

Predsednik Albanije Iljir Meta izjavio je danas da je situacija "prilično dramatična" u mestu Tumane, najbližem epicentru snažnog zemljotresa koji je noćas pogodio Albaniju.

Prilično dramatična situacija u Tumanu! Nadam se da ćete to savladati sa što manje gubitka! Svaki pokušaj da se stanovnici spasu od ruševina! Solidarnost i pomoć svima kojima je potrebno!, napisao je Meta na svom Instagram profilu

Albanski premijer Edi Rama je ne Fejsbuku naveo da je situacija dramatična, da se ulažu intenzivni napori da se ukaže pomoć ugroženima, apelujući na gradjane da sačuvaju prisebnost.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Najmanje šest osoba je poginulo a 300 je povređenih u zemljotresu, saopšili su zvaničnici ministarstva odbrane i zdravlja.

Zemljotresu je usledio niz potresa, pričinjena je značajna materijalna šteta u Tirani i Draču. Zemljotres se osetio i u okolnim zemljama.

Američki geološki institut saopštio je da je epicenter zemljotresa magnitude 6,4 bio 30 kilometara severozapadno od glavnog grada Tirane, na dubini od 20 kilometara.

#Albanija

#Edi Rama

#Iljir Meta

'