AKTUELNO

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da bivša američka ambasadorka u Ukrajini Mari Jovanovič, koja je svedočila u sklopu istrage o njegovom opozivu "nije anđeo" i da ima podešku bivšeg predsednika Baraka Obame.

- Ta ambasadorka za koju svi kažu da je tako divna, ne bi okačila moju sliku u ambasadi. To nije anđeo, ta žena...Nemamo mi ovde posla sa nekom bebom - kazao je Tramp za Foks njuz.

Kako prenose američki mediji, Tramp je gotovo "priznao" da je insistirao da drugi zvaničnici američke administracije budu strožiji prema ambasadorki Jovanovič."Ja sam ih pitao: zašto ste tako ljubazni? Pa gospodine, ona je žena. Moramo da budemo fini", rekao je američki predsednik.

On je za Mari Jovanovič rekao i da ima podršku bivšeg demokratskog predsednika Obame i da je ona njegov ambasador, što su pojedini američki mediji ocenili kao netačno, navodeći da je Jovanovič imenovana za ambasadora u vreme različitih predsednika, i demokratskih i republikanskih.

Tramp je, između ostalog, govoreći o saslušanjima pred Predstavničkim domom Kongresa u vezi sa njegovim opozivom, za demokrate koje su inicirale saslušanje 12 svedoka, rekao da izgledaju "kao budale".

On je konkretno za vodećeg demokratu u Predstavničkom domu, kongresmena Adama Šifa rekao da "izgleda kao bolesno kuče".

#Donald Tramp

'