AKTUELNO

Džesika Kejn iz SAD zaspala je rano u noć, ali nikada se nije probudila, ostavivši devastiranu majku Šejlu Rovel (49) koja je sutradan pronašla njeno telo.

Majka je progovorila o svojoj patnji nakon što je njena 21-godišnja ćerka otišla u krevet s glavoboljom ne shvatajući da je dobila smrtonosni oblik meningitisa.

Džesika Kejn vratila se kući sa festivala sa prijateljima i pretpostavila da se ne oseća dobro jer se previše zabavljala.

Studentkinja Univerziteta Derbi zaspala je rano u noć, ali nikada se nije probudila, ostavivši devastiranu majku Šejlu Rovel (49) koja je sutradan pronašla njeno telo.

Džesika, koja je inače bila zdrava, patila je od meningokoknog meningitisa i septikemije, nakon što je 14. oktobra pokazala samo blage simptome.

- Saznali smo za bolest tek nakon obdukcije. Pre toga nismo imali pojma šta se dogodilo. Sve vam prolazi kroz um. Pitali smo se da li je krvarila na mozgu ili imala srčani udar. Bili smo u šoku kada smo saznali da se radi o meningitisu. Niko nije mogao ništa učiniti da je spasi. Primila je vakcinu protiv meningitisa pre nego što je išla na univerzitet, ali to nije značilo. Niko od nas ne može da veruje da je nema. Svi smo apsolutno devastirani - rekla je njena majka.

Rovel je ustala da ide na posao i odlučila je da probudi ćerku pre nego što je otišla.

Ali kada je ušla u njenu spavaću sobu, otkrila je da njena ćerka nije reagovala i da leži licem na dole. Rovel je pozvala hitne službe, ali je nije bilo moguće spasiti.

Rani simptomi meningitisa i septikemije mogu da uključuju visoku temperaturu, glavobolju, povraćanje, bol u mišićima i hladne ruke i noge.

Simptomi se mogu vrlo brzo pogoršati, a u nekim slučajevima umiru u roku od nekoliko sati.

#Smrt

#Studentkinja

'