AKTUELNO

Holandski advokat je teško ranjen iz vatrenog oružja u, kako se veruje, ciljanom napadu u nemačkom gradu Gronau, gde živi, saopštile su danas nemačke vlasti i holandsko udruženje advokata.

Na 43-ogodišnju žrtvu je pucano jutros, a napadači su otvorili vatru iz belog automobila s holandskim tablicama, rečeno je iz tužilaštva u Minsteru.

Tužilac Martin Bocenhart je rekao da nema informacija o stanju napadnutog Holandjanina ali da je on posle napada mogao da razgovara s policijom.

Bocenhart nije želeo da komentariše navode holandskih medija da je napadnuti čovek advokat, ali je rekao da "postoje indicije da je muškarac iz Gronaua bio ciljana meta".

Advokatsko udruženje Holandski advokatski red je na Tviteru navelo da je šokirano pokušajem ubistva i žrtvu identifikovalo kao advokata Filipa Šola.

Šol je drugi holandski advokat koji je u poslednje vreme bio meta ubica.

Advokat Dirk Virsum, koji je zastupao ključnog svedoka u velikom sudjenju pripadnicima holandskog organizovanog kriminala, u septembru je ubijen u blizini svoje kuće u Amsterdamu. To ubistvo je izazvalo bes javnosti i dovelo do poziva na snažniji obračun s nasilnim kriminalnim bandama.

#Advokat

#Napad

#Nemačka

'