AKTUELNO

Migranti koji su umrli u hladnjači ostavili su "krvave otiske ruku" na unutrašnjoj strani vrata i zidovima kontejnera, otkriveno je sinoć. To pokazuje da su se žrtve do poslednjeg trenutka očajnički borile da se oslobode iz hladnjače.

Izvori tvrde da su migranti koji su nađeni mrtvi bili "goli ili sa vrlo malo odeće". Takođe, veruje se da su žrtve lupale na vrata i dozivale u pomoć, kao i da su na ustima imali penu kada su pronađeni.

Prvobitno je objavljeno da su svih 39 žrtva bili Kinezi, ali sada se veruje da je najmanje šest stradalih iz Vijetnama.

'Ne mogu da dišem'

Britanski mediji su razgovarali s tri porodice iz Vijetnama koje su zabrinute da su njihovi bližnji bili u prikolici kamiona.

Tako je porodica jedne Vijetnamke rekla da im je ona poslala poruku u kojoj je pisalo da se guši i da umire. Fam Tra Maj (26) poslala je poruku svojoj majci u utorak uveče posle čega se više nisu čule.

Fam Ti Tra Mi poslala je seriju uznemirujućih poruka svojoj majci oko pola 11 uveče, 22. oktobra, u kojima je navela da se guši.

- Mama, toliko volim tebe i tatu! Umirem zato što ne mogu da dišem - navela je u drugoj.

Nesrećni roditelji Fam Ti Tra Mi priznali su da su platili 30.000 funti kako bi devojku (26) prokrijumčarili u Britaniju.

Još dve porodice strahuju da su njihovi bližnji bili u hladnjači.

Brat jedne 19-godišnje devojke rekao je da ga je nazvala u utorak ujutro rekavši mu da ulazi u prikolicu. Od tada se nisu čuli, ali im je krijumčar vratio novac. I rođaci jednog 26-godišnjaka su takođe dobili novac nazad.

Inače, vozač kamion Mo Robinson (25) nalazi se u pritvoru, međutim, postoje naznake da on nije znao šta se nalazi u kamionu.

Lov na drugog vozača

Policija u Belgiji prikupila je video snimke sa nadzornih kamera vozača koji je prevozio 39 migranata u hladnom kontejneru u Ujedinjeno Kraljevstvo, nakon što je deset puta snimljen u Zebrigu.

Kamere na lučkom terminalu u Belgiji snimile su vozilo dok je prolazilo kroz sigurnosni terminal, vozeći 31 muškarca i osam žena. Terminalom upravlja luksemburška kompanija C.RO, za koju se veruje da je poslala snimke policiji. Ovo bi moglo da otkrije ko je prevezao migrante na kontinentalni deo njihovog nesrećnog putovanja.

#London

#Smrt

'