AKTUELNO

Devojka iz Rusije, koja je ubila mlađu sestru iz ljubomore, odsekla joj uvo i izvadila oči, osuđena je na 13 godina zatvora.

Jelizaveta Dubrovina (22) izbola je sestru Stefaniju najmanje 189 puta i odsekla joj desno uvo, rečeno je na suđenju u Sankt Peterburgu u Rusiji.

Ljubomorna na sestrin izgled, nožem joj je povredila vitalne organe i izvadila oči, piše u izveštaju sa suđenja.

Foto: Printscreen YouTube/Inside Edition

Jelizaveta je proglašena krivom za "ubistvo sa posebnom okrutnošću".

Na snimku iz sudnice vidi se bezizražajna žena sa lisicama na rukama u staklenom kavezu pre nego što je odvedena na služenje zatvorske kazne.

- Žrtva je preminula na licu mesta zbog mnogobrojnih rana i gubitka krvi. Sud je Dubrovinu proglasio krivom i osudio je na 13 godina kazne zatvora - rečeno je na suđenju.

Foto: Printscreen YouTube/Latest News

Jelizaveta je pritvorena zbog stravičnog ubistva 2016. godine, ali je poslata na obavezno psihijatrijsko lečenje. Tek ove godine smatrano je da je podobna da se suoči sa suđenjem.

Stefanija je ubijena u domu ljubavnika Alekseja Fatejeva (44), dok je on bio u kupovini.

Ispričao je kako je pronašao Stefanijino golo telo nakon povratka iz prodavnice u kojoj je kupio vino.

Kako je rekao, zadržao je Jelizavetu da ne pobegne pre nego što je predao policiji.

Foto: Printscreen YouTube/Latest News

Tokom masakra sestri je nanela najmanje 189 uboda - u glavu, vrat, trbuh, ruke i noge. Jelizaveta je kopirala svoju mlađu sestru, pa je imala istu boju kose i nosila je isti karmin.

- Postoje fotografije obe sestre na kojima se grle, ali nema sumnje da je starija sestra zavidela mlađoj -  rečeno je na suđenju. Kao deca, obe su jedno vreme bile u sirotištima.

#Rusija

#Ubistvo

'