AKTUELNO

Muškarac uhapšen na aerodromu u Glazgovu nije Francuz Gzavijer Dipon de Ligones, osumnjičen da je 2011. godine ubio suprugu i četvoro svoje dece, preneli su danas francuski mediji koji prate jednu od najvećih kriminalnih zagonetki poslednjih decenija u Francuskoj.

Testovi DNK su bili negativni tako da je muškarac za kojeg se mislilo da je odbegli Francuz pušten na slobodu. Muškarac čije ime nije saopšteno, uhapšen je u petak na osnovu anonimne prijave. Škotska policija je posle hapšenja saopštila da otisci prstiju odgovaraju otiscima Dipona de Ligones. Medjutim, posle testova DNK, on je pušten na slobodu jer su rezultati bili negativni. Dipon de Ligones je osumnjičen da je u Nantu, na zapadu Francuske, u aprilu 2011. godine ubio suprugu i četvoro dece. On je posle ubistva nestao i policija za njim intenzivno traga.

Policija je navela da je dobijala mnoge anonimne prijave da je osumnjičeni negde vidjen, čak da je mrtav, ali se posle svake provere ispostavilo da to nije tačno. Žrtve su ubijene iz vatrenog oružja i pronadjene su u bašti kuće. Za sada se ne zna motiv ubistva, a policija je posle pretresa i istrage u drugom delu Francuske pronašla dom gde je '90-ih živela porodica Dipon de Ligones. I na tom području su pronadjeni za sada neidentifikovani leševi.

#Hapšenje

'