AKTUELNO

On svakodnevno optužuje pojedine medije, govoreći da plasiraju lažne vesti pune mržnje i teorija zavera.

Predsednik SAD Donald Tramp poručio je na svojoj prvoj samostalnoj konferenciji za novinare u Beloj kući, da njegova administracija funkcioniše besprekorno, ali da mediji šire "priče o haosu".

- Moja administracija funkcioniše kao podmazana uprkos činjenici da imam poteškoća sa odobravanjem izbora za članove Kabineta - rekao je Tramp, prenosi AP.

On je, međutim, naveo da, kada uključi televizor ili otvori novine, vidi "priče o haosu", dok je istina "upravo suprotna".

Tramp je kritikovao američke medije kao nepoštene, dodavši da oni služe specijalnim interesima i ljudima koji imaju koristi od onog što je nazvao "očigledno razbijenim sistemom", preneo je AFP.

- Mediji su postali toliko nepošteni da, ako o tome ne pričamo, činimo ogromnu lošu uslugu američkom narodu - rekao je predsednik SAD.

On je, takođe, ukazao da se SAD suočavaju sa nizom problema kod kuće i izvan granica, istakavši da je nasledio "opšti metež".

Prema njegovim rečima, poslovi "cure" iz SAD u Meksiko i druge zemlje, dok ogromna nestabilnost prevladava u prekomorskim oblastima.

On je, na istoj konferenciji za novinare u Beloj kući, najavio da će iduće nedelje izdati novu izvršnu uredbu o imigraciji.

- Izdaćemo novu i veoma obuhvatnu uredbu u cilju zaštite našeg naroda - poručio je američki predsednik.

I. P.

#Donald Tramp

#Mediji

#SAD

#novine

#predsednik

'