AKTUELNO

Trećeg dana vojne intervencije u Siriji turski ratni avioni i artiljerija gađali su kurdske položaje na severoistoku Sirije, a u ofanzivi je dosad poginulo nekoliko stotina ljudi, dok je na desetine hiljada stanovnika napustilo svoje domove, prenosi Rojters.

Jutros je turska vojska napala područje Ras al Aina, jednog od dva pogranična sirijska grada, a pucnjava se mogla čuti i u samom mestu, rekao je novinar Rojtersa koji se nalazi u Džejlanpinaru na turskoj strani granice.

On je rekao da je iz Džejlanpinara jutros u Siriju ušao konvoj sa 20 oklopnih vozila koji prevoze sirijske pobunjenike od kojih su neki uzvikivali "Alahu akbarš i mahali zastavama pobunjenika.

Turska je nastavila da granatira i područje u blizini grada Tel Abida, oko 120 kilometara zapadno od Džejlanpinara, rekao je jedan očevidac.

Tursko ministarstvo odbrane saopštilo je da je tokom noći u operacijama turske vojske i njenih sirijskih pobunjeničkih saveznika ubijeno 49 kurdskih ekstremista što je do sada, ukupno 277 terorista. Ministarstvo je takođe potvrdilo da je u sukobima juče poginuo jedan turski vojnik.

#Turska

'