AKTUELNO

Francusko tužilaštvo otvorilo je danas istragu u kojoj je kao potencijalni teroristicki čin okarakterisalo napad u kojem je službenik zaposlen u sedištu policije u Parizu usmrtio četvoro kolega.

Njega su zatim ubili pripadnici policije, a u kancelariji pariskog tužilaštva je rečeno da se istragom pozadine napada došlo do saznanja da je policijski sluzbenik ubio kolege zbog povezanosti sa "terorističkom organizacijom i teroristima".

Američka agencija navodi da se u saopštenju pariskog tužilaštva ne pominju mogući dokazi koji su istražioce naveli na zaključak da bi napad mogao da bude povezan sa terorizmom.

David le Bar, šef sindikata komesara francuske policije, rekao je francuskoj televiziji BFM da je istraga došla do saznanja o mogućoj povezanosti počinioca sa terorizmom na osnovu pretresa njegovog prebivališta.

- Znali smo za to na osnovu provera istorije pretraga na njegovom računaru, sajtova koje je posećivao, njegovih poznastava, brzo smo došli do nekih informacija - rekao je Le Bar.

Francuski mediji su u četvrtak posle napada objavili da je 45-godišnji napadač pre 18 meseci prešao u islam.

Napadač je bio zaposlen u administarciji policijske uprave, a do napada je došlo posle svađe u dvorištu policijske stanice, rekli su policijski izvori za francuske medije.

Francuski policijski izvori navode da je napadač izgubio kontrolu i počeo da ubada nožem policajce koji su se nalazili oko njega.

- Jedan od kolega ubio je osobu odgovornu za napad - rekao je šef lokalnog policijskog sindikata Loik Traver.

#Napad

#Pariz

#Policija

'