AKTUELNO

Američki predsednik Donald Tramp najavio je danas, na skupu održanom na marginama generalne debate 74. zasedanja Generalne skupštine UN, da će SAD izdvojiti još 25 miliona dolara za zaštitu verskih sloboda.

Tramp je na skupu "Globalni poziv za zaštitu verskih sloboda", na kojem je učestvovao i prvi potpredsednik Vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić, pozvao globalnu zajednicu da zaštiti religiozne ljude od progona.

- SAD su zasnovane na principu da naša prava ne potiču od vlade. Ona potiču od Boga -rekao je predsednik SAD.

On je pozvao zemlje širom sveta da okončaju verske progone i omoguće ljudima svih vera da izražavaju svoju veru.

Pre obraćanja na skupu o verskim slobodama, Tramp se na kratko, sa zakašnjenjem, pojavio na samitu UN o klimatskim promenama, kojem su prisustvuju brojni svetski lideri.

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je ranije danas da je i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvovao u okviru generalne debate 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na skupu na najvišem nivou na temu "Globalni poziv za zaštitu verskih sloboda", a u organizaciji SAD.

Skupom je predsedavao Tramp, uz učešće generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Gutereša, potpredsednika SAD Majka Pensa, državnog sekretara Majka Pompea, ambasadorke SAD pri Ujedinjenim nacijama Keli Kraft i velikog broja visokih zvaničnika iz celog sveta.

#Donald Tramp

#vera

'