AKTUELNO

Kada je voda došla do krova njihove kuće, Adrijan Farington sa Bahama odveo je svog sina (5) na sam krov misleći da će tamo biti bezbedni.

Sa slomljenom nogom se probijao kroz bujicu i nosio Ej Džeja koji nije prestajao da plače.

Međutim, pre nego što su uspeli da se dokopaju krova, snažan nalet vetra otrgao je dečaka iz njegovih ruku i bacio ga natrag u vodu.

Dečak je vikao: "Tata", ali je već bilo kasno. Vrtlog koji je doneo uragan Dorijan ga je već progutao. Adrijan je pokušao sve da spase sina, ali pod vodom se nije videlo ništa.

"Još uvek mi je pred očima slika kako poseže za mnom i viče: "Tatice!", dodao je.

Uskoro je izgubio snagu zbog vetra i velikih talasa, pa je morao da se skloni na sigurno.

Došao je do crkve koja se ubrzo urušila zbog vode i vetra. Rekao je da je video najmanje 12 ljudi kako umire, zarobljenih unutra. Iako se nada kako će mu pronaći sina, šanse za to su veoma male.

- Ono što sam ja video u trenutku kad sam ga izgubio... Ko zna šta se dogodilo. Ajkule su plivale u vodi, bilo šta se moglo dogoditi. Petogodišnjaci u takvoj situaciji imaju malo šanse - rekao je skrhani otac.

Nakon što je uništio Bahame, uragan Dorijan je krenuo na jugoistok SAD. U subotu je došao do obale saveznih država Severne Karoline i Virdžinije sa jačinom vetra od 150 km/h (kategorija 1). Tamo je zbog jake kiše i vetra prouzrokovao nestanak struje i poplave. Iako je oslabio iz kategorije 2 u kategoriju 1, Dorijan se i dalje smatra pretnjom.

Sledeća meta Dorijana je Kanada, gde će uragan udariti prvi put posle 2010. godine.

#Dečak

#uragan

'