AKTUELNO

Nekoliko srpskih državljana uhapšeno je sa pola tone droge u najnovijoj akciji američke policije kod Los Anđelesa, prenosi "En-Bi-Si". Kako se navodi, policija je kod krijumčara pronašla kokain i veliku količinu metamfetamina i heroina.

Zaplenjeno je oko 450 kilograma kokaina, skoro 10 kilograma heroina, po 50 kilograma metamfetamina i ekstazija, kao i 811.000 američkih dolara u kanadskoj valuti.

Federalni tužioc saopštio je su u četvrtak da je protiv 30 osoba podignuta optužnica u vezi s zaverom za slanje velike količine droge iz Meksika preko Južne Kalifornije u Kanadu.

Foto: Tanjug AP/U.S. Department of Justice

Među osumnjičenima su, pored srpskih državljana, Meksikanci, Sudanci, Kanađani i Kinezi.

Tri od trinaest uhapšenih osoba u četvrtak privedeni su u Los Anđelesu, dok su ostali zadržani u Sijetlu i Vankuveru. Oni su već su u državnom pritvoru i biće prebačeni u savezne zatvore, otkriva "En-Bi-Si".

Foto: Tanjug AP/U.S. Department of Justice

Novo hapšenje usledilo je samo nekoliko dana pošto su se iza rešetaka našli Vladislav Funštajn i još četvorica muškaraca. Funštajna, iz Erdevika, i njegove saučesnike sa jedrilice uhapsili su Španci, dok su u Srbiji lisice na ruke stavljene ocu i sinu, Mirku i Draganu Đankoviću iz Šida.

#Amerika

'