AKTUELNO

Osmogodišnji dečak bori se za život nakon što su ga nasilnici polili benzinom i zapalili.

Osmogodišnji Kiril J. zadobio je stravične opekotine na 35 posto svog tela nakon šokantnog incidenta koji se dogodio u ukrajinskom Dnjepru.

Dečak se igrao u dvorištu u blizini zgrade u kojoj živi kada ga je napala grupa nasilnika starijih od njega. Prišli su osmogodišnjaku i njegovu majicu polili benzinom, a potom ga zapalili. Dečakovu odeću odmah je zahvatio ogroman plamen.

Lekari se bore za život dečaka

Kako se saznaje, masilnici su se smejali dok je dečak vrištao u bolovima, a zatim su pobegli sa mesta stravičnog događaja. Prolaznici su odmah priskočili dečaku u pomoć i uspeli su da skinu majicu sa njega dok nije došla Hitna pomoć.

Ako želite da vidite više fotografija klinknite OVDE

Osmogodišnjak je u kritičnom stanju smešten na odeljenje intenzivne nege nakon nekoliko teških operacija. Lekari se već 10 dana bore za njegov život, ali dečakovo stanje još je uvek neizvesno.

- Radimo sve što je u našoj moći na preživi. Budan je i može da govori, ali njegove su povrede zaista teške i život mu je još uvek ugrožen - rekao je za lokalne medije lekar Artem Posunko iz dnjeparske dečje bolnice.

Nasilnici rekli da ga nisu namerno zapalili

Policija je pokrenula istragu, a napadače ispituju istražitelji. Portparolka policije Ana Starčevskaja je otkrila da su osumnjičeni rekli "da nisu namerno hteli da ga zapale i da je to nesreća. Istraga se još nastavlja".

Ako se dokaže da su to učinili namerno, nasilnici će biti smešteni u dom za maloletnike.

#Benzin

#Dečak

#Nasilje

'