AKTUELNO

Zgrozićete se kada pročitate na koliko je nasilnik osuđen!

Dženu Harli, majku dvoje dece, brutalno je pretukao momak Mark Vajtsajd, inače otac njenog mađeg deteta, nanevši joj užasne povrede. Sve se dogodilo 4. maja u Lankaširu na severozapadu Engleske, a nasilnik je osuđen na 14 meseci zatvora i pet godina zabrane prilaska.

Džena je, nakon presude, na društvenoj mreži objavila fotografije povreda koje su, malo je reći, potresne. Leđa, ruke, vrat i lice su joj u masnicama, ranama, ogrebotinama, hematomima i otocima i gotovo je neprepoznatljiva. Kako kaže, fotografije je podelila usled nezadovoljstva presudom, ističući da „ne voli da iznosi svoj prljav veš, ali da je sa svetom morala da podeli nepravdu“.

- Sedela sam danas u sudnici, čekajući presudu za oca svog jednogodišnjeg deteta. On se pravdao da me je pretukao u alkoholisanom stanju, iako se nasilje dešavalo i kada je bio trezan – napisala je ona.

Dodaje da je Mark osuđen na 14 meseci zatvora, da je reč o manipulatoru i izuzetno posesivnoj osobi, koja bi nakon šest, u slučaju dobrog vladanja, mogla ponovo da se nađe na slobodi.

- Za samo šest meseci on može ponovo da se nađe na ulici i da bira sledeću žrtvu! – kaže Džena, apelujući na sve devojke koje osećaju strah, manipulaciju i pritisak, da budu razumne i reaguju na vreme.

- Znam da je teško otići, ali bežite! Uzmite decu, materijalno ostavite, i bežite glalvom bez obzira! Koliko puta sam ja samo poželela da odem i isptičam nekome šta mi se sve dešava. Bežite, pričajte, tražite pomoć! Moja deca zamalo su ostala bez majke! – napisala je Džena na svom Fejsbuku.

Usledili su komentari podrške, a ovaj post najviše je pogodio upravo one žene koje su bile mžrtve nasilja. Naravno, usledile su i osude zbog preblage kazne koju je sud izrekao.

#Porodično nasilje

'