AKTUELNO

Američki predsednik Donald Tramp posetio je Univerzitetski medicinski centar u kom se leče ranjene žrtve masakra u El Pasu i tom prilikom se pošteno obrukao.

Osude javnosti usledile su nakon što je objavljena fotografija s bebom koja je u napadu izgubila oba roditelja. Naime, Melanija Tramp je na službenoj stranici prve dame objavila nekoliko fotografija među kojima je i jedna na kojoj ona drži bebu dok Tramp pored nje stoji s uzdignutim palcem.

Brojni američki mediji, ali i građani, pitali su - čemu palac gore? I na društvenim mrežama mnogi su zbog te fotografije napadali bračni par Tramp.

"Oboje se na fotografiji s bebom koja je u masakru ostala bez roditelja smeše. I prva dama i predsednik Tramp. Predsednikova neobično šaljiva poza je bizaran kontrast tragediji koja se dogodila", piše Haf post.

Si-En-En je objavio tekst s naslovom "Ovo nije normalan ljudski odgovor".

"Da imate imalo empatije, razumeli biste koliko je ovo užasno", napisao je neko ispod Melanijinog tvita.

Međutim, bebin ujak se ne slaže se sa takvim komentarima. "Želim da znate da mi podržavamo Trampa. I moj brat ga je podržavao", rekao je.

Portparolka Bele kuće Stefani Grišam rekla je da su se predsednik i prva dama Melanija Tramp susreli s nekoliko žrtava u bolnici, kao i sa onima koji su otpušteni i da su se tom prilikom zahvalili medicinskom osoblju na trudu.

"Bila je to topla i divna poseta", napisao je Tramp na Tviteru.

Roditelji malog Pola, Džordan i Andre Ančondo, izgubili su život u masakru dok su štitili dete. Pol je u napadu zadobio povrede ruke, jer je njegova majka pala na njega kada ju je napadač upucao.

"Džordan je štitila svog dvomesečnog sina kada je upucana, spasila je njegov život, ali je žrtvovala sebe. Andre je ubijen kad je skočio ispred svoje žene pokušavajući da joj spasi život", opisao je Si-En-En nesrećan događaj.

#Donald Tramp

'