AKTUELNO

Epstajn je prethodno pokušao da se ubije i 25. jula, kada je pronađen u polusvesnom stanju i sa povredama na vratu.

Američki finansijer, suočen sa optužbama za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje, Džefri Epstajn, izvršio je samoubistvo u zatvoru, preneli su američki mediji. On je pronađen mrtav u svojoj ćeliji u zatvoru na Menhetnu, javio je Rojters.

U optužnici koja je teretila Epstajna navedeno je da je on namamio na desetine maloletnica u svoje luksuzne kuće kao i da im je plaćao za seksualne usluge. Epstajn se nalazio u zatvoru nakon što je uhapšen 6. jula. On se izjasnio da nije kriv za optužbe.

Foto: Tanjug/Uma Sanghvi/Palm Beach Post via AP, File

Sredinom jula sud je odlučio da će on ostati u pritvoru do kraja suđenja. Sudija je odbio Epstajnov zahtev da bude u kućnom pritvoru u svojoj vili u Njujorku, čija se vrednost procenjuje na 77 miliona dolara.

Pre dve nedelje 66-godišnjak je pronađen povređen na podu svoje ćelije, sa povredama vrata, a sumnjalo se da je pokušao da izvrši samoubistvo. Kao rezultat toga, Epstajn je bio pod dodatnim nadzorom.

Izvori su za "ABC Njuz" rekli da je on u subotu ujutro pocinio samoubistvo, a njegovo telo je izneto iz ćelije i odvezeno u njujoršku bolnicu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Palm Beach Sheriff's Office, File

Epstajn je tvrdio da su susreti s navodnim žrtvama bili sporazumni i da je verovao da su imale 18 godina.

Optužen je zbog seksualne trgovine i nedoličnog ponašanja koje se događalo od 2002. do 2005.

Epstajn je bio poznat po druženjima s političarima i britanskom kraljevskom porodicom, a prijatelji su mu bili američki predsednik Donald Tramp, bivši predsednik Bil Klinton, a prema sudskim navodima i britanski princ Endrju.

#Pedofil

#Samoubistvo

'