AKTUELNO

Bila je u Grčkoj sa momkom koji je prijavio nestanak.

Telo astrofizičarke Natalije Kristofer (34), koja je nestala u ponedeljak na grčkom ostrvu Ikarija kada je otišla na trčanje, pronađeno je dva dana kasnije na dnu provalije, preneli su grčki mediji. Policija ispituje da li se ona saplela i pala niz liticu, ili su u njenu smrt uključeni drugi faktori. Njen dečko, koji je prijavio nestanak, zahvalio je spasiocima na trudu, prisetivši se poslednjeg razgovora sa devojkom dok je bila na trčanju.

Veruje se da je Nataliju zdrobila stena nakon što je izgubila ravnotežu i pala. Međutim, policija će ispitati i da li su u njenu smrt uključeni drugi faktori.

Telo nesrećne žene pronašao je vatrogasac dobrovoljac dva dana nakon njenog nestanka, oko 800 metara od hotela u kojem je odsela sa dečkom sa Kipra.

Foto: Tanjug AP/Nikos Litsardis

On je priznao kako su dva puta prošli pored tog dela, ali su je uočili tek iz trećeg puta, jer je teren bio nepristupačan. Kako je njen partner ispričao policiji, Natalija je otišla na trčanje oko osam sati ujutru, nakon čega su se čuli jednom.

- Rekla mi je da trči po stenovitom predelu i obećala mi je da će biti pažljiva - prisetio se njen partner poslednjeg razgovora.

Dodao je kako mu je Natalija rekla da "ne može da ide brzo i da se vraća polako nazad".

- Rekla mi je da ne brinem - prepričao je njen partner.

Foto: Tanjug AP/Aris Kalogerou

Taj razgovor bio je oko 10 sati, kada se on navodno probudio i nije je zatekao u krevetu. Nakon toga pozvao je još jednom, ali se ona nije javila. Bilo je oko podne kada je obavestio policiju o njenom nestanku, jer se nije vratila u hotel.

Lokalni mediji preneli su da su na ostrvo stigli detektivi odeljenja za ubistvo iz Atine i da su preuzeli slučaj.

Na jastuku u hotelskoj sobi para pronađeni su sumnjivi tragovi krvi, iako njen partner tvdi da su nastali zbog krvarenja iz nosa.

Mediji su juče preneli da je signal na njenom telefonu uhvaćen u ponedeljak oko 17 sati, što je još jedan od sumnjivih tragova koje policija ispituje.

Foto: Tanjug AP/Nikos Litsardis

- Mobilni operater potvrdio je da je njen telefon bio upaljen oko 17 sati na dan nestanka, ali samo na kratko i nakon toga su ga opet izgubili - rekla je policija.

Na pitanje da li postoji sumnja da je Natalija možda gurnuta sa stene, policija kaže da je još rano govoriti o tome.

- Moramo da sačekamo izveštaj mrtvozornika, koji ćemo dobiti za nekoliko dana. U ovom trenutku ne znamo kako je umrla - istakli su.

#Grčka

#nestala

'