AKTUELNO

Turski i američki vojni zvaničnici počeli su u ponedeljak pregovare i o uspostavljanju zone bezbednosti na severoistoku Sirije, čime bi se izbegla invazija Turske.

Turski ministar odbrane Hulusi Akar pozitivno je ocenio razgovore Turske i SAD, čiji je cilj sprečavanje turske vojne operacije na severu Sirije, javila je danas agencija Anadolija."Sa zadovoljstvom smo videli da su se naši partneri bliži našem stanovištu. Sastanci su bili pozitivni i prilično konstruktivni", rekao je ministar trećeg dana razgovora u Ankari.

On je dodao da bi Turska radije radila u dogovoru sa saveznicima ali da je, ako to ne bude moguće, više puta ponovila da će učiniti ono što je neophodno.

Turski i američki vojni zvaničnici počeli su u ponedeljak pregovare i o uspostavljanju zone bezbednosti na severoistoku Sirije, čime bi se izbegla invazija Turske. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan zapretio je napadom na severoistok Sirije kako bi potisnuo snage sirijskih Kurda, saveznika SAD u borbi protiv Islamske države.

#SAD

#Turska

'