AKTUELNO

Turisti sa Halkidikija napuštaju otok nakon katastrofe koja je sinoć pogodila to područje, što je stajalo života šestoro ljudi i prouzrokovalo neprocjenjive katastrofe i ostavilo veći deo Halkidikija u mraku.

Trenutno su povećane gužve vozila u Potidei, Nikitiju i Lanraki.

Grčke vlasti su navele da je povređeno oko 65 ljudi, od kojih je 35 smešteno u bolnice.

Podsećamo da je oluja obarala drveće i dalekovode, zbog čega je nestalo struje i blokirani su bili putevi.

Na Halkidikiju je proglašeno vanredno stanje.

Grčki mediji su javili da je u Nea Plaji poginula žena iz Rumunije, a u Nea Potideji dvoje Rusa, dete od dve godine i njegov 39-godišnji otac iz Češke. Povredama je tokom noći podleglo dete 54-godišnje Rumunke koja je poginula kada se srušio krov taverne u kojoj su bili. U tom incidentu povređeno je nekoliko ljudi.

U Nea Potidei su otac i njegovo dete - oboje Česi, poginuli kada je na njih palo drvo. U Sozopoliju su vetar i bujica isprevrtali i zdrobili kamp-vozilo u kojem je bilo troje ljudi, od kojih je dvoje izgubilo život.

U tom mestu spaseno je 20 ljudi. Grad je uništio useve i porazbijao stakla automobila u Rodopima, pokrajini Makedoniji, Evrosu, Ftiotidi i Tesaliji, a stubovi elektro-mreže su se zapalili od udara gromova na jugu Grčke, u Korintiji. Bujice su ka moru povukle mnoga vozila. Drveće je iščupano iz korena i izlomljeno, a u moru su stolice i stolovi sa obale. U Potidei je vetar odneo krov benzinske stanice.

#Grčka

#Nevreme

'