AKTUELNO

Mladić koji je 2018. osuđen za lomljenje zvezde predsednika Donalda Trampa na holivudskom Bulevaru slavnih sada je optužen za krađu statue Merilin Monro sa spomenika u svetskoj filmskoj prestonici.

Ostinu Kleju (25) preti do tri godine zatvora ako bude proglašen krivim za krađu i vandalizam, navelo je okružno tužilaštvo u Los Anđelesu.

Mladić je identifikovan zahvaljujući snimcima nadzornih kamera.

Pošto je otkriveno da je Klej na uslovnoj slobodi zbog presude za lomljenje Trampove zvezde u Holivudu, stan mu je u petak pretresen.

Prema navodima lokalnih medija, pronađeni su dokazi koji ga povezuju s krađom statue koja predstavlja kultnu scenu iz filma "Sedam godina vernosti" (Seven Year Itch) iz 1955. Spomenik se nalazi na početku Bulevara slavnih i posvećen je holivudskim glumicama.

Foto: Tanjug/AP Photo/Richard Vogel

Vlasti tvrde da je jedan očevidac video čoveka koji se u noći između 16. i 17. juna popeo na spomenik i testerom odsekao statuu Merilin Monro.

Statua još uvek nije pronađena a policija se plaši da je možda oštećena prilikom krađe.

Klej je uhapšen tokom vikenda.

On je u julu 2018. pijukom polomio zvezdu Donalda Trampa. Zbog toga je osuđen na dan zatvora, tri godine uslovne kazne i 20 dana društveno korisnog rada, kao i na obaveznu psihološku terapiju.

#Merilin Monro

'