AKTUELNO

Rusija namerava da sarađuje s novim premijerom Velike Britanije, ko god to bio, poručio je ruski predsednik Vladimir Putin, ali je dodao da i novi premijer Velike Britanije treba da bude spreman na saradnju.

- Mi ćemo se odnositi prema tome (rezultatima izbora za novog britanskog premijera) s poštovanjem i sarađivaćemo sa svima koji žele da rade s nama - rekao je Putin u intervjuu za televizju "Rusija 1".

On je dodao da se Moskva nada da će London slušati želje svojih građana o saradnji s Rusijom. Putin je naveo da su mu ljudi iz poslovnog sveta, kada se s njima sretao, rekli da žele da sarađuju sa Rusijom i prošire svoje prisustvo na rusko tržište.

Ruski predsednik odbio je da se izjasni o kandidatima za mesto britanskog premijera, prenosi TAS S.

-Kandidat kojeg će izabrati partija, biće premijer. Mi ćemo sarađivati sa svakom osobom - poručio je Putin. On je dodao da je zbunjen sistemom izbora premijera u Velikoj Britaniji.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ita enim vivunt quidam, ut eorum vita refellatur oratio. Quid ait Aristoteles reliquique Platonis alumni? Duo Reges: constructio interrete. Hanc quoque iucunditatem, si vis, transfer in animum; Igitur ne dolorem quidem. Itaque sensibus rationem adiunxit et ratione effecta sensus non reliquit. Post enim Chrysippum eum non sane est disputatum.

- Deluje da stalno upiru prst u nas zbog demokratskih procesa u Rusiji, izbornog zakona itd, ali hajde da pogledamo metod dovođenja najviše pozicionirane osobe u zemlji - naveo je Putin i istakao da se premijer ne dovodi na vlast u Britaniji preko izbora, već na partijskom okupljanju.

To je, kako je naveo, za njega čudno.

- Ali, to je britanski sistem - konstatovao je Putin.

Britanska Konzervativna partija bira novog lidera, nakon što je Tereza Mej objavila da podnosi ostavku, a najviše glasova u stranaškoj trci za lidera osvojili su Boris Džonson i Džeremi Hant. Oni će se, tako, boriti za funkciju britanskog premijera i lidera britanske Konzervativne stranke.

#Vladimir Putin

'