AKTUELNO

Traži se najbolja karikatura Borisa Džonsona.

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova je objavila konkurs za najbolju karikaturu šefa britanske diplomatije Borisa Džonsona, koji je, prema pisanju medija, pobesneo jer je Zaharova pozvana na prijem u Donji don Parlamenta Velike Britanije.

Prethodno je britanski list "Dejli mejl" saopštio da je Džonson pobesneo nakon što je saznao da je Zaharova pozvana na prijem.

„Novina je celu stranu posvetila toj temi. Mogu da zamislim šta bi bilo kada bih otišla na taj prijem... Objavljujem konkurs za najbolju karikaturu pobesnelog Borisa Džonsona, a pobedniku sledi nagrada", napisala je ona na svojoj Fejsbuk stranici.

Iako britanski list piše da je Džonson pobesneo zbog poziva predstavnici Ministarstva inostranih poslova Rusije, u tekstu se nigde na navode konkretne reči britanskog diplomate koje bi to potvrdile.

Poziv Zaharovoj stigao je od poslanika Konzervativne stranke Denijela Kavčinskog, koji je od ranije poznat po tome što zastupa ideju napuštanja politike demonizacije Rusije.

Pored Zaharove, na prijem je pozvana i glavna urednica RT i Sputnjika Margarita Simonjan.

Č.N.

#Boris Džonson

#Marija Zaharova

#karikatura

'