AKTUELNO

Zvaničnici nove američke administracije su odbacili kao "smešnu" ideju da nova uredba američkog predsednika znači "zabranu muslimana".

Nova ograničenja za ulazak imigranata i izbeglica u SAD značiće da će o ulasku onih koji imaju zelene karte, morati da se odlučuje od slučaja do slučaja.To se odnosi na one koji poseduju dozvolu za legalan trajni boravak, a potiču iz Sirije i još šest pretežno muslimanskih zemalja, rekao je visoki američki zvaničnik.

Jedan zvaničnik je naveo da Avganistan, Malezija, Pakistan, Oman, Tunis i Turska nisu obuhvaćeni novom uredbom, iako su to zemlje sa većinskim muslimanskim stanovništvom.

Na pitanje šta misle o tužbama koje se nižu jedna za drugom zbog nove uredbe koja je izazvala haos i uznemirenost na aerodromima, zvaničnici nisu izneli nikakav poseban komentar.

Tramp je juče potpisao izvršnu uredbu kojom je na četiri meseca obustavljen priliv izbeglica u SAD i privremeno je zabranjeno putnicima iz šest zemalja sa muslimanskom većinom da uđu u SAD, dok je zabrana za državljane Sirije uvedena na neodređeno vreme. Nova Trampova uredba mogla bi da znači da hiljadama građana Irana, Iraka, Sirije, Jemena, Sudana, Somalije i Libije možda neće biti dozvoljeno da se ukrcaju u avione koji lete ka SAD.

S. P.

#Amerika

#Donald Tramp

#Zabrana

#musliman

'