AKTUELNO

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da će se možda sastati sa predsednikom SAD Donaldom Trampom na marginama samita G20 krajem idućeg meseca u Japanu.

Tramp je u ponedeljak izjavio da planira da se sastane sa Putinom tokom G20, prenosi Rojters.

Iz Kremlja je u utorak saopšteno da je Putin raspoložen za sastanak, ali da nisu dobili nikakav zvaničan zahtev od Vašingtona.

Putin je na današnjoj konferenciji sa predsednikom Austrije Van der Belenom u Sočiju izjavio da je Rusija u potpunosti spremna za normalizaciju odnosa sa SAD u trenutku kada se stvore interni politički uslovi za to u Vašingtonu.

- Spremni smo, ali ne radi se o nama, već o našim američkim partnerima. Kada oni budu spremni za ovo, kada se njihova unutrašnja politika promeni tako da bude produktivna za rad, spremni smo za sve što je neophodno sa naše strane - rekao je Putin, prenosi TASS.

On je istakao da se nada da će do uslova za normalizaciju doći postepeno, podsetivši da se u izveštaju američkog specijalnog tužioca Roberta Malera navodi da nije bilo nikakve zavere između izbornog štaba Donalda Trampa i Rusije tokom predsedničkih izbora 2016. godine.

#Donald Tramp

#Vladimir Putin

#samit

'