AKTUELNO

U izraelskom napadu na Gazu ubijena su dva Palestinca, rekao je danas porptarol ministarstva zdravlja u Gazi, dok Izrael nastavlja udare na tu palestinsku enklavu kao odgovor na raketne napade na izraelsku teritoriju.

Portparol je naveo da su dva Palestinca Bilal al Bana i Abdulah Abu al Ata, ubijeni za vreme izraelskog napada na istoku Pojasa Gaze.

Izraelska vojska poslala je danas dodatnu tenkovsku brigadu na granicu pojasa Gaze i pripremila se za nastavak sukoba u narednim danima, nakon što je 450 raketa i minobacačkih projektila ispaljeno na jug Izraela sa te palestinske teritorije u poslednja 24 sata.

U tim napadima ubijen je jedan Izraelac, a nekolicina je ranjena. U odgovoru na napade izraelska vojska je pogodila preko 220 vojnih meta u Gazi, pričinivši značajnu štetu "terorističkim organizacijama", kako je rečeno, na toj gusto naseljenoj palestinskoj teritoriji.

Sukobi su počeli u subotu oko 9.30 i jutros su nastavljeni nakon nekoliko perioda zatišja prošle noći. Razmena vatre usledila je nakon nekoliko nedelja relativnog zatišja izmedju Gaze i Izraela na osnovu nezvaničnog prekida vatre koji je propao kada su ponovo počeli napadi iz Gaze.

#Izrael

#Palestina

'