AKTUELNO

Na ulicama Venecuele ponovo se danas okupljaju građani, kako pristalice aktuelnog predsednika Nikolasa Madura, tako i oni koji podržavaju opozicionog lidera Huana Gvaida.

Kako prenosi CNN, u Karakasu se okupilo nekoliko hiljada Gvaidovih pristalica, dok su na ulicama i Madurove pristalice koje slave 1. maj.

Foto: Tanjug AP

Dan posle sukoba na ulicama Karakasa, Gvaido je ponovo pozvao sledbenikeda i danas izađu na ulice kako bi se završila, kako je rekao, "poslednja faza" svrgavanja predsednika Nikolasa Madura.

Pristalice opozicije okupile su se na trgu Atamira, a za sada nema naznaka da će se pomeriti odatle, javlja reporter CNN, dodajući da deo Gvaidovih pristalica priprema Molotovljeve koktele.

Sa druge strane, Maduro je povodom 1. maja Praznika rada uputio čestitku uz poruku da će radnička klasa širom zemlje proslaviti svoj dan, ali i braniti tekovine uz veliki marš sa kojeg će reći "ne" državnom udaru i američkom mešanju.

Foto: Tanjug AP

Lider socijalista Diosdado Kabeljo rekao je na skupu da vojska Venecuele ostaje lojalna Nikolasu Maduru uprkos pozivima na pobunu, prenos AP.

On je rekao da opozicioni lideri "hodaju kao zombiji" pošto nisu uspeli da izazovu opštu pobunu na koju je pozvao Gvaido.

#Venecuela

'