AKTUELNO

Američki Stejt Department upozorio je danas turiste iz SAD, da je moguće da terorističke grupe planiraju nove napade u Šri Lanki, posle niza eksplozija u kojima je poginulo 290 ljudi, a 500 je ranjeno.

- Teroristi mogu napasti i bez upozorenja - rečeno je u upozorenju Stejt Departmenta, preneo je Rojters.

Dalje se navodi da su potencijalne mete turističke lokacije, putničke stanice, trgovinski centri, hoteli, bogomolje, aerodromi, i druga javna mesta.

Foto: Tanjug AP

Posle eksplozija, pronađena bomba i na aerodromu

Improvizovana eksplozivna naprava pronađena je u blizini jedinog međunarodnog aerodroma koji se nalazi u Kolombu, glavnom Šri Lanke, koju su specijalne jedinice vazduhoplovstva bezbedno uništili kontrolisanom ekspozijom. Vest o pronalasku bombe objavili su na Tviteru novinari Bi-Bi-Sija Azam Amin i Skaj njuza Nevil Lazarus, što su potom preneli britanski tabloidi. Kako je javila lokalna televizija "Sirasa", improvizovana bomba pronađena na putu u blizini aerodroma "Bandaranaike". Portparol vazduhoplovstva Šri Lanke izjavio je da je bomba pronađena u PVC cevi dugačkoj dva metra, prenosi "Miror".Situacija na aerodromu je, sudeći po snimcima sa društvenih mreža, bila haotična zbog zatvaranja i gužvi. Bomba je pronađena nekoliko sati nakon koordinisanih napada na crkve i hotele u Šri Lanki u kojima je poginulo više od 200 ljudi, a više stotina je povređeno.

#Šri Lanka

'