AKTUELNO

Severna Koreja osudila je izjave savetnika za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Džona Boltona o razgovorima o denuklearizaciji kao "besmislice koje mogu da nastanu iz nerazumevanja namera njihovih lidera".

To je juče rekla prva zamenica severnokorejskog ministra spoljnih poslova Čoe Son Hui, aludirajući na nedavni intervju Boltona koji je rekao da SAD moraju da vide pravi nagoveštaj da je Pjongjang spreman da se odrekne svog nuklearnog programa pre trećeg samita lidera dve zemlje, prenosi Jonhap, pozivajući se na severnokorejsku agenciju KCNA.

- Boltonove izjave me teraju da se zapitam da li su nastale iz nerazumevanja namera vrhovnih vođa Severne Koreje i SAD ili je samo pokušavao da govori sa određenim smislom za humor. Upozoravam vas da ne bi bilo dobro da nastavite da izbacujete takve primedbe bez diskrecije i razuma - rekla je Čoe.

Kako se navodi, ova njena izjava dolazi dva dana pošto je Severna Koreja saopštila da više ne želi da američki državni sekretar Majk Pompeo bude uključen u nuklearne pregovore i želi da u njima učestvuje neko ko je "pažljiviji i zreliji u komunikaciji".

#Džon Bolton

#Severna Koreja

'